Pekanové orechy natural

Na sklade: 
Na sklade
9,00 €

Jadro sa podobá vlašskému orechu, tvar je trochu podlhovastejší, chuť jemnejšia a maslovejšia. Obsahuje okolo 71 % tukov a 10 % bielkovín, ďalej vitamín A, B vitamíny, vysoké množstvo fosforu a draslíka, vápnik, železo a iné. V pekanových orechoch sú fytochemikálie, ktoré vyvolávajú proces známy ako apoptóza, pri ktorej sa škodlivé rakovinové bunky požierajú navzájom.

Prečo ich konzumovať?

• pekanové orechy zvyšujú antioxidačnú kapacitu, znižujú zlý LDL a zvyšujú dobrý HDL cholesterol
• bohaté množstvo vlákniny podporuje zdravý tráviaci trakt a znižuje riziko vzniku hemeroidov a rakoviny hrubého čreva
• kyselina olejová a fenoplastické antioxidanty pomáhajú predchádzať mŕtvici a ischemickým ochoreniam srdca z dôvodu jeho nedostatočného prekrvenia
• konzumácia pekanových orechov bohatých na horčík (125, 5 mg v 20 g množstve) znižuje krvný tlak. 100 mg horčíka denne znižuje riziko mŕtvice až o 9 %
• prítomnosť horčíka má protizápalové účinky, napríklad v arteriálnej stene, znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení, artritídy a Alzheimerovej choroby

Krajina pôvodu USA

Kategória produktu: