Orechy s kokosovým cukrom raw 100g

orechy s kokosovým cukrom

orechy s kokosovým cukrom

Na sklade: 
Na objednávku (2-5 dní)
2,90 €

Zloženie: Mandle, kešu, pekánové orechy, cukor z kokosových kvetov*, perníkové korenie*, agáve*, nepražený kakaový prášok* *Produkt ekologického poľnohospodárstva

Orechy sú pred spracovaním namáčané a následne šetrne sušené do 42 stupňov, aby sa zachovali všetky živiny.

Mandle sú úžasným zdrojom mnohých dôležitých látok a zaraďujú sa medzi najzdravšie potraviny. Vysoký obsah vápnika a horčíka podporuje tvorbu kostí a funkciu svalov. Vitamín E prospieva pokožke, spomaľuje proces starnutia, bojuje proti nádorovým ochoreniam. Mandle obsahujú tiež mononenasýtené tuky, ktoré znižujú hladinu cholesterolu. Sú bohatým zdrojom bielkovín. Zinok obsiahnutý v mandliach urýchľuje hojenie rán. Sú prospešné pre vlasy a nechty.

Kešu obsahujú veľa hořčíka, taktiež železo, draslík, zinok, vitamíny skupiny B, niacín, kyselinu pantoténovú a dôležité nenasýtené mastné kyseliny (olejová, linolová). Patria k najcennejším olejnatým orechom s jemnou a sladkou chuťou. Sú ľahko stráviteľné s veľkým obsahom výživných látok. Znižujú hladinu cholesterolu v krvi, dobre pôsobia na oči a kožu, znižujú podráždenosť, nervozitu, depresie, pôsobia proti únave a kŕčom.

Jadro pekanového orechu sa podobá vlašskému orechu, tvar je trochu podlhovastejší, chuť jemnejšia a maslovejšia. Obsahuje okolo 71 % tukov a 10 % bielkovín, ďalej vitamín A, B vitamíny, vysoké množstvo fosforu a draslíka, vápnik, železo a iné. V pekanových orechoch sú fytochemikálie, ktoré vyvolávajú proces známy ako apoptóza, pri ktorej sa škodlivé rakovinové bunky požierajú navzájom.

Cukor z kokosových kvetov je 100% organické, nerafinované, nefiltrované, nebielené prírodné sladidlo, ktoré neobsahuje konzervačné látky. Hnedý kokosový cukor je vyrobený zo sladkého nektáru z kvetov kokosovej palmy. Má nižší glykemický index (GI 35) ako trstinový cukor a sirup z agáve. Kokosový cukor má jedinečnú a charakteristickú chuť a množstvo prospešných vlastností pre organizmus. Hnedý cukor z kokosových kvetov je bohatý na viaceré vzácne látky. Veľký obsah draslíka, zinku, železa, viacerých vitamínov a aminokyselín vytvára z tohto cukru skutočného „kráľa“ medzi cukrami z pohľadu zdravotných účinkov pre človeka. Čisté kokosové produkty majú okrem antivírusových a antibakteriálnych účinkov aj pozitívne vplyvy pri redukcii diabetických komplikácii.

Min. trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby
Vyrába: Rafaela s.r.o., Š. Heska 1309, Kúty 908 01, rafaela@rafaela.sk
Skladujte na suchom a chladnom mieste.

Hmotnosť: 100 g

Kategória produktu: